Evenementen

Chateau de Steinbach van vele kanten belicht tijdens de Open Erfgoeddagen 2019

DSCF6797

Chateau de Steinbach vormde het stralende middelpunt van Gouvy gedurende de open erfgoeddagen 2019. Het kasteel werd sfeervol in vele kleuren belicht en vormde de achtergrond en van kunsttentoonstellingen en optredens.

De eveneens gehouden kunsthistorische rondleidingen door het kasteel werden druk bezocht.

DSCF6811

Ook TVLUX was aanwezig en maakte een sfeerreportage:

De Erfgoeddagen 2019 werden in Gouvy afgesloten met een optreden van’21 boutons’, een bekende folk groep die niets liever doet dan mensen laten dansen op dansmuziek van over de hele wereld en van alle tijden. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze ook de “Maclotte de Steinbach” gespeeld. De maclotte is een dans die zeer populair was in de 18de en begin 19e eeuw. Ieder dorp had zijn eigen versie. De maclotte van Steinbach is een van de bekendste maclottes die is overgeleverd. De dans is echter in onbruik geraakt: het was voor het eerst in meer dan honderd jaar dat deze dans in Steinbach te horen was.

Vooraankondiging Kerstconcert 

22 december 2018

Na het succes van vorig jaar zullen sopraan Helga Van Campenhout en alt Peter Ickx ook dit jaar in Steinbach een sfeervol kerstconcert van bekende kerstliederen ten gehore brengen.

Noteert u zaterdag 22 december alvast in uw agenda. Nadere informatie volgt nog. 

Klik hier voor een impressie van dit evenement van vorig jaar.

save the date kerstconcert 2018

Kastelenrally

Op 15 september 2018 was Chateau de Steinbach het vertrekpunt van een rally met bijzondere voertuigen. De mooiste wegen in de valleien van de Ourthe en de Sure werden aangedaan. De route leidde langs een groot aantal historische kastelen, waaronder het kasteel van Vianden. Deze burcht, die vijf eeuw lang eigendom is geweest van de Nederlandse koninklijke familie, vormde een schilderachtig decor voor de geslaagde toertocht.

De rally keerde aan het einde van dag terug bij wellicht het meest schilderachtige kasteel in de vallei van de Ourthe: Chateau de Steinbach…

IMG_2814
sdr
Kasteel Vianden
Kasteel Vianden

Oosterhoutse Nachtegalen in Steinbach

Op 13 juli sloten de jonge zangers en zangeressen van ’s werelds bekende zangschool de Oosterhoutse Nachtegalen hun trainingsweek in Steinbach af met een uniek concert in de kasteeltuin van Chateau de Steinbach.

Jeugdkoor de Oosterhoutse Nachtegalen bestaat uit jongens en meisjes, in leeftijd variërend van ongeveer 7 tot ongeveer 20 jaar, die zingend de hele wereld over trekken. De leden van het koor komen niet alleen uit Oosterhout, maar uit de hele regio.

Het koor geniet een uitstekende reputatie, niet alleen binnen de landsgrenzen maar ook ver daarbuiten. Vrijwel elk jaar maakt het koor verschillende internationale tournees.

In voorbereiding op hun zomertournee bereidden de zangers zich dit jaar voor in Steinbach. De bewoners van Steinbach konden genieten van het grenzeloze repertoire van de Nachtegalen: popsongs werden afgewisseld met klassieke stukken.

We hopen de jonge zangers spoedig terug te zien!

IMG_7428
IMG_7488
IMG_7780

Cultuur in de Ardennen - Bachconcert 1 juli 2018

Op zondag 1 juli  werd door het koor Cappella di Albero & Arsace Consort, onder leiding van Dimitry Goethals, in Château de Steinbach Cantate BWV34 "O ewiges Feuer, O Ursprung der Liebe" van Johann Sebastian Bach ten gehore gebracht. 

Verscholen achter charmante taxushagen en in een zee van groen biedt het Château bij uitstek een unieke locatie om een middag te komen genieten van muziek. Op de binnenplaats van dit rijksmonument met kenmerkende architectuur waren ook andere cantates van Bach en fragmenten voor kwartet, duet sopraansolo, bassolo, altsolo en het slotkoor uit BWV207a "Freut euch alle" de revue gepasseerd. 

Het was een echte aanrader voor Bachliefhebbers!

Kerst in operasfeer in Steinbach

In de kerk van Steinbach nabij Gouvy werd Kerstmis gevierd met een concert van bekende opera- en kerstliederen. De solisten, het kwartet en hun musici waren afkomstig uit Antwerpen.

Klik hier voor een sfeervolle impressie van dit evenement.

Kasteel de Steinbach regionale topattractie tijdens Open Erfgoeddagen september 2015

In Steinbach (gemeente Gouvy, Luxemburg) bezochten honderden mensen Kasteel de Steinbach. Het Kasteel de Steinbach was daarmee een van de grootste trekpleisters van de Open Erfgoeddagen. De bezoekers werden getrakteerd op een feestelijk concert van bariton Henk Lauwers en het Fidelio Strijkkwartet. Dit muzikale ensemble bracht tal van bekende Broadway-werken ten gehore. Het Fidelio Strijkkwartet werd opgericht in 1985 door celliste Ann Engels.

Onder de bezoekers bevond zich ook Marc Matthys, gevierd en internationaal befaamd jazz pianist, die - aangemoedigd door de zaal - een ‘pop up’ concert ten gehore gaf op het orgel in de vroegere kapel van het kasteel. Het aanwezige publiek werd hierdoor in de gelegenheid gesteld om op een bijzondere manier de klanken van het als monument geklasseerde orgel te ervaren.

DSC_0022
DSC_0013
DSC_0030